torstai 2. huhtikuuta 2009

Sian munuaisia,raakaruokintaa,äänetöntä lenkkeilyä ja synttärit...

Kivasti on huhtikuu lähtenyt käyntiin. Tänään onkin emännän synttärit(lauantaina tarjoillaan kakku kahvit) sekä Sannan,Milon emännän synttärit. Hassu yhteensattuma että meillä on samana päivänä synttärit ja toiset koirat ovat samasta pentueesta =). Mutta se meistä tylsistä ihmisistä...

Laitoin eileen illalla likoomaan sian munuaiset ja tänään sitten soseutin ne sekoittimella...haju oli ihan kamala,mutta Demi tykkäs kun sai maistiaisen. Enna ei,tosin Ennalle ei ole viikkoon mikään kelvannut,paitsi raaka sianjauheliha. Taitaa olla valeraskaana pikkuinen. Todella leikkisä ollut muutenkin,vaikka on normaalistikin leikkisä niin kyllä nyt menee jo yli. Yölläkin käy yksin leikkimässä ja koko ajan jokin pehmolelu suussa. Taitaa sopivaa pentua etsiä...
Meillä ollaan siirtymässä BARF-ruokintaan eli raakaruokintaan tosin Yrjölänpuuron lisäksi,ettei olla ihan aitoja barffaajia ;)
En ymmärrä miksi en ole siirtynyt raakaruokaan aikaisemmin...Yrjölänpuuroa ollaan vuoden päivät syöty ja tulokset tulivat näkyviin ihan parissa kuukaudessa. Demiltä hävisi kaasupallo mahasta ja molempien uloste on "kaunista" jos nyt paskasta näin voi sanoa =)
Lihakset paistaa,erityisesti Demiltä joka on muutenkin ollut masiivinen aina...illalla juuri ukolleni naureskelin että on taitanut Demi aloittaa pikaluistelun reisistä päätellen. Vuodessa reisien lihasmassa on tuplaantunut ja mikä olennaisinta molemmat koirat ovat pirteitä ja terveitä ja nauttivat täysin rinnoin elämästään.
Ensimmäinen oikea raakaruokinta erä saadaan 9.4 kotiovelle tuotuna. Tilasin aika lastin (toivottavasti mahtuu pakastimeen) Vauhti-Raksusta. Tosin koska Demi on semmoinen ahne possu,niin luita ei oikein voi sille syöttää,muuta kuin kädestä...rouhetikutkin se yrittää niellä kokonaisena. Samoin meni silloin joskus 2cm pitkät ja 1,5cm leveät Hill's:in hammasnappulat kokonaisina.
Vähän reilun 15kg satsin tilasin,sikaa,kanaa,kalaa ja kasvisseoksia ja tulevat maksamaan n.40e,että aika edullista minun mielestäni. Sitten vielä hankkimaan c- ja b-vitaniimilisät Teräs-Rekun seuraksi,niin eiköhän me pärjätä. =)
Ikinä en olisi uskonut että joskus raakaruokintaa kokeilisin,mutta tosin kävi...mitä sitä ei rakkaittensa eteen tekisi.

...ja tämäkö muka 3-istuttava sohva...

Jotain hyötyä tästä sairaslomasta on ollut. Sain luettua jo melkein kokonaan ajatuksen kanssa "Tottelevainen koira kontaktikoulutus"-kirjan. Aloin tekemään koirien kanssa äänetöntä lenkkiä,jolloin joutuvat ottamaan enemmän kontakti minuun. Enna ei ainakaan vielä ekalla kerralla hoksannut jutun juonta vaan teki,koska Demi teki. Demi haki hyvin kontaktia koko lenkin ajan ja oli enemmän minun kun hajujen kanssa.
Ainoastaan risteyksissä käytin käskyjä "vasen tai oikea" että tietää kumpaan suuntaan mennään samoin kadun ylitystilanteessa käskyt "viereen,yli ja vapaa".
Edes koiran tullessa vastaan en käskenyt mitenkään,mutta äkkiää ne sen tajusivat ja tulivat itsekseen viereen ottaen katsekontaktin minuun ja tietenkin friteerattuja muikkuja palkkioksi kun tekivät oikein ja kehut.
Olen muutenkin tehnyt kovan työn tuon luupään kanssa jotta saan sen menemään koirien ohi rähjäämättä. Monet kerrat olen saanut paukuttaa päätäni seinää ja itkuu tihrustanut,mutta nyt olemme jo vahvasti voiton puolella. Enää ei rähjätä...urinaa saattaa kuulua ja jos toinen koira rähjää saattaa Demin sanoa takaisin,mutta tämäkin vain yleensä silloin kun pääsevät yllättämään meidät.

...Väsyneet lenkkeilijät...
Eileen aloitin tyhjän vauvan makuupussin kantelun ja kovasti koiria kiinnosti mitä minulla oli sylissä.Molemmilla meinasi hännät lähtä irti kun huiskuttivat niin kovasti,kertaakaan ei ollut mitään mustasukkaisuutta tai vihaista huomiota koirien suunnalta,josta olen todella ylpeä. Olin aivan varma että Demi alkaa riekkumaan kun lepertelin "vauvalle",mutta mitä vielä istui kiltisti edessäni ja nuuskutti niin kovaa että koko kylä varmaan kuuli sen nuuskutuksen =). Sitten kun laitoin "vauvan" sänkyyn,niin kulki nokka pystyssä kovasti nuuskuttaen pinnasänkyyn. Kanniskelin "vauvaa" noin 10min ja tänään jatketaan,kunhan saadaan ensin siivottua.
Juuri tuli ilmoitus Matkahuollosta että kaksostenrattaat ovat saapuneet sinne,niin saan totutettua koirat kävelemään vaunujen kanssa ennen kuin kaksoset tulee. Pääsen sitten taas vähän helpommalla,kun osaavat sen valmiiksi...en usko että Demin kanssa tulee olemaan mitään ongelmia,mutta toi arkajalka rinsessahauva voikin olla jo sitten aivan toinen juttu.

1 kommentti: