tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kisat 27.-28.3 Kotkassa

Olimme molempien kanssa naapuriseuran kisoissa. Lauantaina oli Ennan ja Jaxun päivä. Ennaa pelotti ihan hirveästi hallissa ensin,mutta kun sai leikkiä pupulla ja olla äitin kanssa kaksin ei enää pelottan,paitsi kun jos joku koira tuli liian lähelle.
Ensin oli agilityrata,Enna oli todella epävarma ja hissutteli omaa tahtiaan,mutta tulokseksi nollarata yli-ajalla. Kyllä se siitä kuhan saataisiin sille sitä varmuutta lisää. Jaxu jäykistelikin sitten radalla,kun bongasi ennen starttia verivihollisensa (urokset). Kepeille asti meni ihan ok,mutta sitten alkoi jäkittämään eikä mennyt keppejä vaikka kuin yritin tuijotti vaan katsomoon,ei muuta kuin pois radalta.
Hyyppäriltä molemmille HYL,Enna oli tosi epä Ennamainen ja lusmuili vaan,ei suostun hyppimään kunnolla.Tuomari juoksikin radan jälkeen kysymään että onko koira kunnossa,kun ei hypi. Vastasin hänelle että on tutkittu,mutta kun on niin epävarma ja arka koira. Ei muuta kuin juoksemaan lelu kädessä möllikisoihin ja tekemään tilanne sille mukavaksi. Jaxu ottikin hyvän HYL kun spurttasi loppuun väärän hypyn kautta.
Istuttiin vielä jonkin aikaa hallissa ja Ennakin alkoi rauhottumaan ja nukahti syliin. Nähtiin myös Katjan ihana Ufo poika livenä. Enna inhosi sitä ylikaiken ja käänsi aina pään toiseen suuntaan ja oli niin nirppanokkaa että. Kai se luuli että se on tulossa meille,tai sitten sitä v....tti kun kaikki rapsutteli ja nosteli pentua,kun häntä vaan olisi pitänyt huomioida.
Radatkin on kuvattuna,mutta Satu ei ole vielä niitä minulle antanut,niin en voi lisätä niitä. Eikä niissä nii kamalasti katsottavaa ole. Enna lähtee Janakkalaan seuraavaksi ja sitten pidetään taukoa kisaamisesta,otan sen kyllä mukaan totuttelemaan kisoihin kun kisaan Demin kanssa ja hyppimään harjoitushyppyjä ja pitään hauskaa kisapaikalla,ettei se reppana niin kovasti jännittäisi. Pitää kyllä aina olla sitten joku Ennan pitäjä että saan rauhassa keskittyä Demiin.

Sunnuntain aamu valkeni ja tätiä jännitti eilistä enemmän,Demin eka startti kolmosissa. Kädet täristen suunnattiin hyvissä ajoin aamulenkin jälkeen kuplahallille ja käytiin vielä siellä uudestaan lenkillä. Tulin Demin kanssa hyvissä ajoin sisään,mutta olinpas sitten unohtan häkin kotiin,no onneksi seuratovereilta sain lainaksi. Demi oli kyllä ihmeen rauhallinen,johtui varmasti osin myös siitä ettei siellä pienessä hallissa ollut isoja koiria tällä kertaa. Ainoastaan borter:it ja yksi vapaana oleva russeli tai parsoni tai joku muu vastaava otti sitä ja minua päähän!!!Hei haloo!!!EI SAA PITÄÄ NIITÄ KOIRIA VAPAANA VAIKKA OLIS KUIN KILTTI PISKI!!!!TOISTEN KOIRAT KUN KÄYVÄT HIEMAN LÄMPÖISINÄ!!!!!!

Olin ilmoittan Demin vaan agilityradoille,kun on ollut hieman vaikeeta toi motivointi ilman niitä ihania kontakteja.
Aluksi muutaman esteen Demi hieman hidasteli,ilmeisesti jännitti,koska minua jännitti ihan ....! Mutta sitten se alkoi syttymään ja lähti painattamaan melkein täysillä (minun on pakko ottaa siltä vielä painoa pois).Pohja oli ihan pirun liukas ja ohjaajan jalka lipesi A-esteen jälkeen,kepit olivat hitaat,en edes muista koska olisi ollut noin hitaat,no nollaradalla maaliin ja yli-aikaa vaivaiset 0,44sek,kyllä se harmitti,mutta ei niin paljon kuin ykkösissä ja kakkosissa. Hieno aloitus kolmosluokassa.

Tässä rata.

Toinen rata vaikutti minun mieleen paremmalta,ihanat heitto putket,jotka koira osaa hyvin hakea. Aluksi taas jäykistelyä mutta sitten taas syttyi koira. A:n jälkeen jäi tuijottelemaan jotain,en tiiä mitä,tuhraantui aikaa siihen ja sen jälkeen jouduin ottamaan käden avuksi kepeillä,ihan varmuuden vuoksi,ettei jätä niitä kesken. Kepeiltä putkeen ja loppu suora...tulos -1.00!!Ensimmäinen SM-nolla saatu,siis eipä olisi voinut paremmin mennä kisat Demin osalta!

Tässä SM-nolla rata.


On se vaan hienoa että tietää omistavansa todella hyvän ja osaavan koiran joka ei edes ole mikään perinteinen agilitykoira,jolla riittää kanttia ja omaa tahtoa tehdä töitä ja joka osaa lukea kartturia ihan uskomattoman hyvin,välillä liiankin hyvin.Kyllä me vielä näytetään Demin kanssa mistä käppänät on tehty. Ei vaiskaan,palataan taas kisojen jälkeen nopeesti maan pinnalle,ettei nouse pissi hattuun. Kovaa treenaamista nyt ja jos saadaan tämän vuoden SM-nollat kasaan,niin sitten saadaan. Tavoite on ollut alkeiskurssista saakka saada vuoden 2011 SM-nollat.

Kisojen tulokset täällä.

1 kommentti: